lecbasvepomoci.cz > Hlasy > Lidé lidem

——————————————

Lidé lidem

——————————————-

Moudrost je všude. A někdy se stane, že ji člověk i zaslechne; buď v sobě,  nebo v lidech okolo.

Mně se to  stává nejčastěji   v mé ordinaci; možná proto, že v ní trávím
dost času – ale i proto, že její prostor je už dávno naplněný všemi těmi lidmi, kteří v ní během let byli, když v sobě hledali cestu k pochopení sebe a zákonitostí svého života, a kteří tak připravili prostor ordinace k tichu a k nalézání.

Ale někdy mi i náhodný člověk mimo ordinaci řekne tak pěknou svou zkušenost, tak pěkný trik na život, že by ho mohli ke svému prospěchu užít i další lidé.

A tak pak prosím takového člověka –ať už v ordinaci nebo kdekoli – jestli by byl ochotný mi ta svá slova říci ještě jednou do záznamníku na mobilu, a vysvětlím mu tento svůj projekt spojování zkušeností neznámých lidí pomocí jejich hlasů.

A někteří ochotni jsou, a když mají trému z mikrofonu, tak je postupně přejde. Jejich neznámé hlasy z celé země teď uslyšíte. Třeba vás zkušenost těchto lidí osloví.

Nahrávek různých lidí je zde skrytých hodně – a stále budou přibývat další. Časem budou podléhat tzv. ruletě: tj. kdykoliv se sem přijdete podívat, objeví se pro vás ze všech těch nahrávek jen jedna jediná, náhodně vybraná. Možná časem zjistíte to, čeho jsem si kdysi ke svému překvapení všimla; totiž že náhodnost náhodného výběru je sporná;  že totiž každý člověk přichází v tu nejvhodnější chvíli, aby se dozvěděl to, co potřebuje slyšet.

Takže pokud budete mít nějaký problém, prostě přijďte a poslechněte si vzkaz pro sebe, vzkaz z velké dálky, od neznámého člověka. 

Někteří z těchto lidí mluví ve chvíli, kdy se při mé práci otevřeli svému vyššímu já; své vlastní moudrosti. Poznáte je.

Přicházejí k nim slova, o kterých ještě před hodinou nevěděli. Sami bývají překvapení, co to v té chvíli říkají. Stejně jako já, když takový hlas – každý den znova – zaslechnu v sobě.

Tady je přehled zachycených nahrávek.